header

Wil je meteen informatie aanvragen?

GPS spel 'Kaap Hoorn'

Een interactief en uitdagend spel over ruige ontdekkingsreizigers en verre oorden: GPS spel 'Kaap Hoorn'.

 

Op 29 januari 1616 ontdekten Jacob le Maire en Willem Cornelisz. Schouten een nieuwe, korte, passage van de Atlantische naar de Stille Oceaan. Deze passage noemden ze Straat Le Maire. Hiermee was het belangrijkste doel van hun ontdekkingsreis bereikt. Ze voeren echter door en ontdekten een kaap, een eiland voor het uiterste zuidpuntje van Zuid- Amerika (Chili). Ze vernoemden de kaap naar hun thuishaven: 'Kaap Hoorn'. Inmiddels is het ruim 400 jaar geleden dat deze heren die niet bang waren om de wereld te verkennen, Kaap Hoorn ontdekten. Tegenwoordig zijn er nog steeds veel dappere zeilers die de zuidelijke oceanen trotseren om dit punt te bezoeken. 

Dit interactieve en leuke GPS spel is geschikt voor iedereen die even terug wil naar de 'Gouden Eeuw', waarin scheurbuik, handel en koopvaardij, bierdrinkende ambachtslieden en VOC-activiteiten de boventoon voerden. Probeer middels GPS opdrachten en vragen uit te vinden wat belangrijke zaken waren in de 'Kaap Hoorn' tijd. Zoek tevens de eindlocatie, jouw eigen 'Kaap Hoorn'; net zoals de zeelui van vroeger moet je op onderzoek uit. Nu echter niet over woeste wateren, maar in het centrum van Hoorn, Enkhuizen, Alkmaar, Amsterdam of Volendam. Is jouw team het snelste en slimste? Wie weet de vragen goed te beantwoorden, de foto's te spotten die bij de GPS locaties horen en de opdrachten goed uit te voeren? Dan zijn jullie de winnaars en de 'Supervaarders' van de Gouden Eeuw!

Prijs: € 24,95 p.p. (excl. btw) 
Duur: plm. 2,5 uur inclusief uitleg
Locatie: Hoorn, Enkhuizen, Alkmaar, Volendam, Amsterdam
Minimum aantal deelnemers: 10
Bij 8 of 9 deelnemers wordt de prijs € 27,95 p.p. (excl. btw)

De GPS tocht is inclusief: begeleiding van Westfriese Uitjes, gebruik van GPS apparaten, vragen en opdrachten, 1 consumptie p.p., prijzen voor de winnaars.

Bij slecht weer hebben wij als alternatief een indoorprogramma. Gaarne uiterlijk 5 dagen voor de evenementdatum doorgeven of u hiervan gebruik wenst te maken. Ook het indoorprogramma is zeer geschikt voor bedrijfsuitjes, teambuildinguitjes, een familiedag, vrijgezellenfeest of vriendendag.

Andere mensen bekeken ook stadsspel 'Foto Challenge'


button rood met witte letters

Heeft u vragen over deze activiteit of wilt u deze activiteit boeken? 
Neem contact met ons op per telefoon of mail naar info@westfrieseuitjes.nl