Skip to main content
sfeerbeeld High Tea workshop

High Tea workshop

Scones, sandwiches en andere heerlijke zoetigheden: High Tea time! 'Always made with love...'

De Britten kennen een lange traditie van theedrinken. De High Tea zoals wij die kennen, is ontstaan in de negentiende eeuw. Omdat hertogin Anna van Bedford tegen het einde van de middag enorme trek kreeg, liet ze stipt om 16.00 uur een dienblad met thee, sandwiches en cakejes op haar kamer brengen. Al snel volgden steeds meer mensen in Engeland haar idee, en werd de High Tea razend populair.

In tegenstelling tot vroeger, toen al het lekkers in een vaste volgorde werd geserveerd, doen we dat in deze workshop niet. Jullie gaan aan de slag met het vervaardigen van traditionele en minder traditionele zoete en hartige hapjes, zoals sandwiches, scones, cakejes en koekjes. De vuistregel van een High Tea is dat elk hapje uit de hand gegeten moet kunnen worden.

In groepjes van twee maken jullie verschillende heerlijke gerechtjes. Als alles klaar is worden de hartige en zoete lekkernijen opgediend op mooie schaaltjes en etagères, inclusief 3 soorten thee, kopjes, theepotten en schoteltjes.

Prijzen p.p. vanaf (excl BTW) : € 47,50
Minimum aantal personen: 12
Bij minder dan 12 deelnemers of grote groepen: prijs op aanvraag
Duur (in uren): plm. 3
Opties voor locatie: Let op: er dient een oven aanwezig te zijn! Indien gewenst kan Westfriese Uitjes tegen meerprijs een locatie voor u verzorgen.
De activiteit is inclusief: begeleiding kok, materialen workshop, diverse heerlijke hapjes zowel zoet als hartig, verschillende soorten verse thee, voorbereiden en inkoop workshop
Bij slecht weer hebben wij als alternatief een indoorprogramma. Gaarne uiterlijk 5 dagen voor de evenementdatum doorgeven of u hiervan gebruik wenst te maken.

Referenties:

Stacy van Rijn - PV Van Kampi-Oenen (VKG)

logo vkg
"Enige tijd geleden hebben wij in samenwerking met Westfriese Uitjes een High Tea workshop voor ons personeel georganiseerd. Over de samenwerking met jullie zijn wij erg tevreden! Vooral de korte lijnen en de snelle en duidelijke terugkoppeling door jullie medewerkers waren erg goed."

 

Hulp nodig?

Laat ons je helpen bij het uitzoeken met je uitje. Of heb je snel een antwoord op je vraag nodig?

Bel 06 - 81 56 59 92

Westfriese uitjes Anneline

Informatie aanvragen

 

Westfriese Uitjes

Hét adres voor goedverzorgde en professionele uitjes. Wij organiseren uitjes in Hoorn, Enkhuizen, Alkmaar, Medemblik en andere Westfriese plaatsen.

Heb je specifieke vragen of wensen?