header

Wil je meteen informatie aanvragen?

Stadsspel 'De Westfriese Kunstroof'       Westfriese kunstroof gps spel uitje teambuilding vrienden hoorn enkhuizen purmerend alkmaar

Ben jij de nieuwe Arthur Brand en een echte kunstdetective?
Zoek schilderij 'de struise West-Friese'...


 

 

Op 10 januari 2005 werden er uit het Westfries Museum 24 schilderijen gestolen. Een bizarre gebeurtenis die de hele museumwereld op zijn kop zette! De daders wisten het alarm te omzeilen en ontvreemdden tijdens deze brutale roof kostbare schilderijen. Arthur Brand, bekend als de kunstdetective, heeft ervoor gezorgd dat de 24 schilderijen weer werden teruggevonden. Wie de daders waren? Een bende uit de Oekraïne met tentakels die zover reiken dat het schijnt dat ook een aantal hoge heren zich met deze onfrisse zaak bemoeid hebben… Wat men echter niet weet (omdat het uit de media is gehouden), is dat er nog een 25e schilderij gestolen is.

Het schilderij ‘de struise West-Friese’ is nog steeds zoek, en niemand weet waar de bendeleden uit de Oekraïne het kunststuk gelaten hebben. Arthur Brand weet wel dat het schilderij niet ver weg is: het bevindt zich namelijk nog in West-Friesland! Waar precies, dat is aan jullie om uit te zoeken! Hoe het schilderij eruit ziet ontdek je tijdens het spel…

In teams gaan jullie de stad in, met het GPS apparaat als hulpmiddel in jullie zoektocht. Je zoekt de way points die corresponderen met foto’s op je spelformulier. Heb je de juiste locatie gevonden, dan ontvang je per WhatsApp een opdracht of een vraag. Allemaal in het thema van de kunstroof! Deze opdrachten voer je uit, en je lost de uitdagende vragen op. Daar zitten ook echte breinbrekers tussen! Stuur je het juiste antwoord naar de activiteitenbegeleider, dan ontvang je een foto met een ‘puzzelstuk’ van het schilderij. Je krijgt onderweg aquarelpapier, verf en een kwast mee. Jullie gaan ‘de struise West-Friese’ namelijk zelf vormgeven. Aan het einde van het spel heb je als het goed is alle onderdelen van het schilderij per WhatsApp ontvangen, en weet je hoe het schilderij eruit ziet. Schilder dit zelf op papier. Het schilderij dat de meeste gelijkenis vertoont met het echte exemplaar is de grote winnaar van het spel! Daarnaast is het ook de ‘kunst’ om uit één van de vragen te halen waar het schilderij nou verborgen is.

Als jullie slim zijn verkoop je je eigen ‘struise West-Friese’ terug aan het Westfries museum. Niemand zal zien dat het om een vervalsing gaat… Eind goed al goed! Dus verzamel je vrienden, collega’s of familie en ga op pad als een echte kunstdetective om dit mysterie op te lossen!

Dit spel is zeer geschikt voor familie-uitjes, vriendendagen, bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeestje. Een bijzonder uitje voor een bijzondere gezellige dag uit!

Prijs: € 24,95 p.p. (excl. btw)
Duur: plm. 2,5 uur inclusief uitleg
Locatie: Hoorn, Enkhuizen, Medemblik en andere steden in West-Friesland
Minimum aantal deelnemers: 10

De activiteit is inclusief: begeleiding Westfriese Uitjes, opdrachten, 1 consumptie p.p. (Hollandse bar), prijzen voor het winnende team, gebruik GPS apparaten, gebruik van alle spelmaterialen.

Bij slecht weer bieden wij als alternatief een indoorprogramma. Gaarne uiterlijk 5 dagen voor de evenementdatum doorgeven of u gebruik wenst te maken van dit programma. Ook het indoorprogramma is zeer geschikt voor bedrijfsuitjes en teambuilding uitjes.

button rood met witte letters

Heeft u vragen over deze activiteit of wilt u deze activiteit boeken? 
Neem contact met ons op per telefoon of mail naar info@westfrieseuitjes.nl